Informace o soupravě:
· Použitý antigen: 20 potravinových antigenů v různých kombinacích – viz Leták.
· Antigeny jsou naneseny na nitrocelulózovou membránu (jednotlivé stripy), v případě přítomnosti specifických protilátek dochází k jejich vazbě na jednotlivé separované antigeny, v následujících krocích jsou navázané protilátky označeny Konjugátem a detekovány barevnou reakcí se Substrátem.
· Souprava umožňuje 16 testů.
· Krátké inkubační doby, celková doba vyšetření je asi 2,5 hod.
· Na každém stripu je kontrolní linie, která slouží ke kontrole funkčnosti soupravy.
· Roztoky jsou dodávány v pracovním ředění.
· Možnost softwarového vyhodnocení.
Využití:
· Diagnostika potravinové intolerance.
Stručný pracovní postup:
1. Ředění vzorků sér a plazem
2. Pipetování ředěných vzorků do jamek blotovací vaničky, vložení stripů.
3. Inkubace 30 min při laboratorní teplotě na třepačce.
4. Promytí 3 × 2 min.
5. Dávkování Konjugátu.
6. Inkubace 30 min při laboratorní teplotě na třepačce.
7. Promytí 3 × 2 min.
8. Dávkování substrátu (BCIP/NPT).
9. Inkubace 60 min při laboratorní teplotě na třepačce.
10. Promytí destilovanou vodou.
11. Vysušení stripů a vyhodnocení testu dle přiložené šablony nebo pomocí software.