Informace o soupravě:
· Účelem testu je odhalení potravinových intolerancí (ne však alergií), které mohou způsobovat dlouhodobé nespecifické potíže (dyskomfort v krajině břišní, nadýmání; extraintestinálními projevy mohou být nadváha, bolesti hlavy či migréna, poruchy spánku, náchylnost k infekcím, kožní potíže a celkové neprospívání).
· IgG protilátky jsou obvykle zvýšené u pacientů, kteří nemají žádné alergické potíže způsobené protilátkami typu IgE.
· Souprava je určena pro 3 pacienty. V každém stanovení je obsaženo 24 potravinových antigenů, 6 standardů a 2 kontroly.
· Seznam antigenů: banán, burský ořech, celer, česnek, hovězí maso, jahoda, ječmen, kari, kiwi, kravské mléko, lískový ořech, mrkev, pekařské droždí, pepř, pomeranč, pšenice, rajče, rýže, sezam, sójové boby, treska, vaječný bílek, vepřové maso, žito.
Stručný pracovní postup:
1. Ředění vzorku séra/plazmy (1:101).
2. Dávkování standardů, kontrol a ředěných vzorků.
3. Inkubace 60 min. při laboratorní teplotě.
4. Odsátí a promytí jamek 3 krát.
5. Dávkování Konjugátu.
6. Inkubace 30 min. při laboratorní teplotě.
7. Odsátí a promytí jamek 3 krát.
8. Dávkování jednosložkového substrátu (PNPP).
9. Inkubace 60 min. při laboratorní teplotě.
10. Dávkování Zastavovacího roztoku (H2SO4).
11. Fotometrické měření při 450 nm.
Vyhodnocení testu:
· Vyhodnocení testů potravinových intolerancí umožňuje jednoduchý hodnotící nástroj založený na speciálně navrženém Excelu.
· Výsledky se zobrazí v podobě barevného sloupcového grafu. Zelená značí nízkou, nebo žádnou hodnotu protilátek v krvi a tedy konzumaci bez omezení. Červená naopak indikuje vysokou hladinu protilátek v krvi a nabádá k vyloučení dané potraviny z jídelníčku.